Slabesti mancand dupa pofta inimii-Retete concepute de dr.Gabriela Man

“Mi-a zis: N-ai vrea sa mai slabesti? / Si-am inteles ca ma iubeste

Si fara sa-i mai spun nimic / I-am aratat cum se slabeste!”

Slabesti mancand dupa pofta inimii[banner size=”300X250″ align=”alignright”]                                                                                                                                                   Cand te privesti in oglinda te indispui si devii trista,te simti frustrata, doresti sa te izolezi de cei din jurul tau mai ales cand  esti inconjurata de tinere cu o silueta de felina, nu stii ce sa faci sa slabesti, ai decis sa te infometezi pentru a scapa de kilogramele in plus?

Daca in acest moment citesti aceste randuri atunci astazi a sosit ziua in care ai un motiv bun sa zambesti, intrucat am o veste buna pentru tine, iti voi spune cum sa slabesti fara sa fie necesar sa tii o dieta anume sau sa te infometezi….iti voi spune cum poti sa slabesti mancand. Daca ma vei urmari cu atentie si nu vei pierde nici unul dintre articolele mele, daca vei pune in aplicatie  tot ceea ce gasesti scris in ele atunci vei avea un motiv bun sa zambesti ori de cate ori te vei privi in oglinda, vei descoperi ca am avut dreptate cand ti-am spus ca poti sa slabesti rasfatandu-ti in acelasi timp papilele gustative.

Iata cateva reguli pe care trebuie sa le transformi in obisnuinta daca doresti sa slabesti permanent si in mod constant.

Regula 1: Arde mai multe calorii decat consumi si vei ajunge sa slabesti;

Regula 2Mananca putin, mananca incet, mananca des, feliaza subtire ceea ce urmeaza sa consumi.

Regula 3: Bea apa .Iata cateva motive pentru care trebuie sa consumi apa daca doresti sa slabesti pe termen lung: apa fluidifica eliminarea toxinelor din organism, inhiba pofta de mancare si accelereaza metabolismul.

Regula 4: Fii realist – fii moderat

Pentru a te elibera din ghearele frustrarii pe care o acumulezi cand urmezi o dieta stricta, poti manca orice iti place, insa in portii extrem de mici. Moderatia este cuvantul cheie, si in acest caz. Sa zicem ca esti un fan inrait al inghetatei. Odata ce te hotarasti sa slabesti, nu trebuie sa renunti la ea, ci sa mananci inghetata preferata in portie mica, dupa care sa faci cateva exercitii pentru a arde grasimile acumulate prin acest mic rasfat pe care ti l-ai oferit. Astfel, vei avea ocazia sa-ti iei doza de “delicatese” zilnic, fara sa acumulezi nici frustrare, nici kilograme in plus.

Regula 5:  Trebuie sa-ti invingi lenea si sa faci exercitii.Daca mersul la sala nu face parte din programul tau, fa exercitii acasa pentru diferite grupe de muschi, urmarind filmuletele disponibile pe internet.

Iti las cateva retete eficiente concepute de dr.Gabriela Man care te vor ajuta  sa slabesti mancand dupa pofta inimii.

1)Mâncare de ciuperci cu carne (pui, vită)

Acesta e un fel de mâncare care merge foarte bine cu ciuperci de cultură brune (champignons brune), singure sau în amestec cu hribi (mânătărci) de pădure.

600-700 g carne (pui, vită) – tăiată julien sau cuburi

200 ml supă de carne sau apă caldă

250 g ciuperci tăiate felii mari

2-3 cepe tocate mărunt

2 căţei usturoi tăiaţi mărunt

2 ardei graşi tăiaţi cuburi (galben şi roşu)

1 conservă mică de roşii decojite în suc de roşii, pasate la blender

1 linguriţă oţet

1-2 linguriţe fructoză

2-3 linguri ulei de măsline

Măghiran, chimen

Sare, piper, poia de ardei dulce, boia de ardei iute

Înăbuşiţi carnea în ulei de măsline. Adăugaţi ceapă şi usturoiul şi înăbuşiţi până se evaporă zeama lăsată de ceapă.

Adăugaţi piureul de roşii, oţetul, fructoza, supa de carne sau apă călduţă şi chimenul şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit cca. 40-50 minute (până e aproape gata carnea).

Adăugaţi ardeii şi mai fierbeţi 15 minute.

Apoi adăugaţi ciupercile, mai lăsaţi pe foc 20 minute. La sfârşit dregeţi de sare, piper şi boia. Stingeţi focul şi adăugaţi măghiranul.

2). Supa cremă de ciuperci                

 

400 g ciuperci (champignon sau amestec mixt)

1 litru de apă

1,5 lingură premix pâine „Slăbeşti Mâncând”

200 ml smântână slabă

Sare, piper

Pătrunjel verde

Spălaţi ciupercile şi le puneţi la fiert în apă rece aproximativ 30-40 minute.

După ce au fiert puneţi deoparte câteva bucăţi, restul le pasaţi cu zeama în care au fiert.

Puneţi din nou la fiert piureul rezultat şi adăugaţi premixul dizolvat în puţină apă rece.

Fierbeţi 10 minute, dregeţi cu sare şi piper. Opriţi focul, adăugaţi smântâna şi ciupercile păstrate tăiate felii.

Eu adaug inainte de a o servi si putin  de ulei de masline.

 3).Legume la tigaie

2 vinete

2 dovlecei

5 căţei usturoi

1 roşie mare sau 2 linguri bulion de casă (fără zahăr)

ulei măsline

mărar

sare

Încălziţi uleiul, puneţi 2 căţei de usturoi şi lăsaţi-i până capătă culoare gălbuie. Îi scoateţi şi îi aruncaţi.

Puneţi în ulei dovleceii tăiaţi cubuleţe şi caliţi-i 6 – 8 minute.

Puneţi apoi vinetele tăiate cubuleţe şi căliţi totul încă 12 – 15 minute.

Puneţi roşia decojită tăiată cubuleţe sau bulionul şi mai lăsaţi 2-3 minute.

Puneţi usturoiul rămas, stors ca pentru mujdei, mărarulsi ii dati gustul cu sare; opriţi focul şi acoperiţi cu capac. Lăsaţi 5 minute să se întrepătrundă aromele.

Puteţi adăuga şi diverse alte legume.

Este bun şi cu 3-4 picături de sos soia (fără zahăr) adăugat după ce aţi oprit focul.

Se serveste ca si garnitura langa un gratar de piept de pasare, carne de vita sau peste.

4).Saleuri cu caşcaval  (aperitiv)

Aceasta reteta este o adaptare după reţeta clasică, caiet de reţete Adriana Simionescu

280g premix patiserie Slăbeşti Mâncând

200g caşcaval ras, dat pe răzătoarea mică(recomand caşcaval « Dej », producător Napolact)

170g unt 80-82% grăsime

100g smântână fermentată

2 ouă

1,5-maxim 2 linguriţe sare

0,5 linguriţă bicarbonat de sodiu

Pentru glazurat saleurile

1 ou

chimen, mac, susan

Amestecaţi premixul cu bicarbonatul, sărea şi caşcavalul ras.

Adăugaţi smântâna, ouăle şi untul topit (atenţie, să fie la temperatura degetului, să nu fie fierbinte !). După omogenizare cu mâna, frământaţi cu paletele spirală ale mixerului timp de 4-5 minute.

Puneţi în folie (pungă de plastic), daţi aluatului o formă dreptunghiulară şi lăsaţi la frigider minim 5-6 ore (sau de seara până a doua zi dimineaţa).

Tăiaţi bucăţi din aluat, întindeţi foaie de 0,5 cm grosime ; ungeţi foaia cu ou bătut şi presarati chimen, susan, mac etc ; tăiaţi în diferite forme.

Le coaceţi în tava tapetată cu hârtie de copt, la aproape 190 grade Celsius, pe grătarul 3 (numărat de jos în sus), timp de 22-25 minute (până capătă o culoare aurie).

În timp ce coaceţi o tavă, pregătiţi altă tavă şi lăsaţi-o la frigider până în momentul în care o băgaţi în cuptor (e recomandat ca aluatul să fie bine răcit înainte de coacere).

Pofta buna si pe curand!

 

3 pensieri su “Slabesti mancand dupa pofta inimii-Retete concepute de dr.Gabriela Man

  1. Adina

    M-ar interesa o dieta pentru diabet si pentru menopauza daca exista ,dar care sa dea si rezultate. Multumesc.

    1. fraby Autore articolo

      in primul rand iti multumesc pentru vizita si in al doilea rand pentru ca mi-ai sugerat tema articolului pe care il voi publica astazi, asa ca fii cu ochii pe mine…

  2. tulipano nero

    am incercat si eu supa de crema cu ciuperci,o recomand la toti cei ce in tra in acest site, va intra cu siguranta in meniul din fiecare saptamana, multumesc

I commenti sono chiusi.