Dieta “colorata” recomandata de doctorul David Heber

“Dieta spiritului este singuratatea; mortala cand e prea indelungata, cu toate că e necesara. “

[banner align=”alignright”]

dieta colorata (3)Dieta “colorata” este o dieta sanatoasa, mai ales in vederea prevenirii  cancerului. Nu este in mod deosebit o dieta pentru pierderea in greutate dar se pot obtine rezultate si in acest sens deoarece alimentele propuse in aceasta dieta sunt consumatoare de zahar si grasimi, in acelasi timp promoveaza efectuarea exercitiilor sportive, miscarea in general si incurajeaza, asa dupa cu iti spuneam si in articolul anterior, consumul unor portii echilibrate si moderate de alimente sanatoase.

Dieta “colorata” are drept autor pe doctorul David Heber, directorul Centrului UCLA de Nutritie Umana, care considera ca aceasta dieta are la baza principiul conform caruia culorile alimentelor nu semnifica numai ca un aliment arata bine, ci faptul ca elementele nutritive prezinta culori diferite. Cu cat este mai intensa culoarea unui aliment, cu atat continutul in anumiti nutrienti este mai mare.

Iata cateva principii pe care le are la baza aceasta dieta:

– rosul: aceste alimente contin lycopene, care reduc riscul de cancer; exemple de alimente care le contin: rosii, pepene verde, grapefruit rosu;

rosu inchis, purpuriu: strugurii, vinul rosu, capsunile, afinele si merele rosii;

portocaliu: alimentele contin alfa si beta-caroteni, care faciliteaza comunicarea intercelulara si incetinesc evolutia cancerului; exemple: morcovi, mango, suc de iarna si cartofi dulci;

portocaliu/galben: aceste alimente contin vitamina C, care protejeaza celulele, si beta-criptoxantina, unul din numerosii carotenoizi pe care Heber ii recomanda; exemple: portocale, mandarine, papaya si nectarine

galben-verzui: sunt bogate in carotenoizi de tipul luteina si zeaxantina, care contribuie la sanatatea ochilor; exemple: spanac si alte verdeturi, porumb galben, mazare verde si avocado

verde: alimentele contin sulforafan, izotiocianati si indoli, care stimuleaza celulele hepatice sa sintetizeze anumite componente care lupta impotriva cancerului generat de substantele chimice; exemple: broccoli, varza de Burxelles, bok choy si kale (continute in mustar)

alb/verde: aceste alimente contin flavonoide, care protejeaza membranele celulare; exemple: usturoi, ceapa, telina, vin alb, andive si arpagic.

Doctorul David Heber sustine ca in aceasta dieta pot fi folosite toate alimente intes colorare exceptie facand carnea rosie.

Iata o lista cu cateva alimente permise si alimente interzise  recomandate de Heber in acesta dieta:

alimente permise in dieta “colorata”: soia, carnea alba de pui, albus de ou, fructe si legume, cereale integrale, floricele de porumb (preparate la aer), ulei de masline sau de avocado.

alimente nepermise in dieta “colorata”: carnea cu continut crescut in grasimi, oua intregi, unt si margarina, somon de crescatorie.

Nu uita insa regula cea mai importanta  recomandata in orice dieta si in general pentru sanatatea noastra: echilibru si  moderatie.

Iti la o reteta din dieta “colorata”, pe care papilele mele gustative o apreciaza foarte mult si daca va reusi sa te convinga si pe tine atunci poti gasi altele la linkul urmator:

http://prepar.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-carne/pulpe-de-pui-cu-ciuperci-si-legume-colorate.html

 PULPE DE PUI CU CIUPERCI SI LEGUME COLORATE    

Complexitate: Mica

Timp de preparare:30 minute

Categorii:Mancaruri cu carne,

Ingrediente folosite:pulpe de pui, ardei kapia, ardei iute, praz, ciuperci, catei de usturoi, cartofi, ulei, sare, piper,

Gramaj ingrediente:

3 pulpe de pui dezosate si fara piele

1 ardei kapia rosu

1 ardei iute

1 tija praz (partea verde)

3 ciuperci

4 catei de usturoi

1 cartof mare, fiert

1 lingura ulei de masline sau avogado

sare

piper

Mod de preparare

Intr-o tigaie punem uleiul la incins si prajim bucatile de pui, pe ambele parti, cateva minute pana-si formeaza o crusta apoi le scoatem pe o farfurie.

In acelasi ulei, la foc mare, punem la calit ardeiul si prazul taiate julien, dar le lasam doar 2-3′, le calim foarte usor, apoi le scoatem si pe acestea afara, intr-un bol.

Acum punem la calit, ciupercile feliate si usturoiul taiat feliute.

Adaugam si bucatile de carne, asezonam si lasam sub capac, sa fiarba la foc mic, cam 10′, pana se evapora zeama lasata de ciuperci.

Adaugam legumele, amestecam si oprim focul.

Pofta buna!

Te astept cu sugestii.

Pe curand.

8 pensieri su “Dieta “colorata” recomandata de doctorul David Heber

    1. fraby Autore articolo

      multumesc pentru apreciere asta ma face sa fiu multumita dar ma si obliga in acelasi timp….citesc printre cuvinte ca esti cunoscator in domeniu asa ca astept sugestiile si parerile tale

      1. ioan

        ai citit bine printre cuvintele mele, imi place sa urmaresc emisiunile care se difuzeaza pe aceasta tema,…imi cer sa iti sugerez un subiect…cunosti vreo dieta care sa creasca potentialul sexual la barbati?

        1. daniela

          stiu eu o dieta pentru problema ta, mai multa intelegere,tandrete, sa accepti femeia asa cum este si atunci va fi ea cea mai buna dieta pentru cresterea potentialului sexual

  1. Adina

    Foarte convingatoare aceasta dieta…hahahah, inizial am intrat deoarece mi-a atras atentia imaginea si am dscoperit lucruri foarte interesante,pare o dieta la indemana oricui…

    1. fraby Autore articolo

      ca sa fiu sincera am folosit acea imagine pentru a atrage atentia (si barbatilor),dar constat ca tot noi femeile suntem mai curioase…multumesc pentru vizita

I commenti sono chiusi.