Dieta sau secretul de a slabi mancand si sanatos

Este foarte important dimineata sa se consume un pahar de apa cu lamaie pe stomacul gol iar pe parcursul zilei eu  consum 1-2 cesti de (200 ml) ceai verde cu lamaie, am inlocuit cafeaua cu orz solubil pe care il prepar exact ca pe cafea (nu as fi crezut niciodata ca voi reusi sa inlocuiesc aroma cafelei servite in scopul de a incepe ziua cu un mic rasfat),dar acum ma simt nu numai rasfatata dar si plina de energie si fara senzatia de foame, apoi ma aprovizionez cu alimentele care sunt consumatoare de calorii, fac diverse combinatii despre care iti voi vorbi pe parcurs.

Alimente care slabesc

Fructele si legumele care  “topesc” grasimile sunt:

Citricele, merele, fructele de padure, varza, rosiile, morcovii, ceapa,telina, ceapa  usturoi va vor ajuta cu siguranta.Merele, perele si gutuile trebuie consumate cu coaja pentru ca actiunea lor laxativa si diuretica sa fie mai marcanta. Cu alte cuvinte, nu va mai obositi sa le curatati de coaja daca vreti sa scapati de grasimi.

CITRICE. Portocalele, mandarinele, lamaile si grepfruitul contin mari cantitati de vitamina C (acid ascorbic), care are proprietatea de a arde grasimile. Vitamina C este un veritabil dusman al grasimilor, fiind o substanta care le dizolva foarte eficient. Daca doriti sa va convingeti de acest lucru, amintiti-va ce se intampla cu maioneza arunci cand adaugati zeama de lamaie. Grasimile diluate cu ajutorul vitaminei C sunt mai usor de eliminat din organism. Vitamina C contribuie si la arderea colesterolului, astfel incat, pe langa faptul ca va ajuta sa slabiti, reduce si riscul bolilor cardiovasculare. Asadar, pentru a scapa de grasimi si pentru a controla nivelul colesterolului este bine sa includeti citricele in consumul zilnic.

CEAPA. Ca si usturoiul, ceapa contine minerale si uleiuri care accelereaza metabolismul, ceea ce va ajuta in lupta cu kilogramele in plus. Ceapa are o putere mai mare decat usturoiul si va ajuta mai eficient in dieta. De altfel, principala recomandare pentru ceapa este aceea de diuretic energetic. Adica exact ce va trebuie pentru a slabi. Specialistii va sfatuiesc sa mancati ceapa zilnic.

VARZA. Cine nu cunoaste vestitele diete de slabit pe baza de varza, supa de varza? Iata ca specialistii confirma beneficiile acestora. Fiind un aliment-medicament, varza are o multime de efecte benefice, printre care se numara si curatarea organismului de reziduuri. Substantele pe care le contine varza ajuta la curatarea mucoasei din stomac si intestine, contribuind la eliminarea grasimilor. Daca doriti sa purtati haine cu masuri mai mici, nu uitati ca varza va poate fi de ajutor.

MORCOVII. Carotenul, substanta continuta de morcovi care se transforma in vitamina A, confera morcovilor proprietatea de aliment care slabeste. Vitamina A declanseaza o reactie de eliminare a grasimilor din organism. Iata cum se intampla acest lucru: in interiorul intestinelor, vitamina A contribuie la un proces menit sa creasca rata metabolismului, ceea ce ajuta celulele sa elimine depozitele de grasimi. Morcovul regleaza tranzitul intestinal, atat in constipatie, cat si in diaree, avand si o actiune diuretica. Indeosebi sub forma de suc, morcovul are o actiune depurativa, prin eliminarea masiva de toxine. Toate acestea sunt argumente pentru a va convinge sa includeti morcovii in consumul  dumneavoastra zilnic.

TELINA. Leguma care prezinta o mare concentratie de calciu in forma pura este telina. De aceea, atunci cand consumati telina, calciul actioneaza direct asupra metabolismului, iar grasimile acumulate in organism vor fi distruse. De asemenea, telina este bogata in magneziu si fier, care ajuta la purificarea organismului.

ROSIILE. Avand un continut bogat in vitamina C si acid oxalic, substante care actioneaza impreuna, rosiile accelereaza metabolismul si ajuta rinichii sa elimine mai multa apa. Avand o valoare nutritiva redusa, rosiile sunt mai mult decat indicate in curele de slabire. Astfel sunt eliminate si depozitele de grasimi din organism. De aceea, el va va multumi daca veti adauga rosiile in consumul zilnic.

USTUROIUL. Chiar daca prezinta acel inconvenient de care ne ferim cu totii, usturoiul va ajuta sa slabiti. Nu va ramane decat sa cantariti avantajele si dezavantajele. Un avantaj este acela ca usturoiul este un aliment ce arde grasimile si un diuretic natural. El contine uleiuri speciale care declanseaza actiunea de curatare a corpului. Pentru cei care se tem de mirosul usturoiului, dr. farm. Ovidiu Bojor recomanda urmatoarea reteta de preparare a mujdeiului: “Se piseaza cateii de la o capatana de usturoi, se adauga o lingura de sare, o lingurita de zahar. Se freaca si se adauga treptat doua linguri de ulei si o lingura de zeama de lamaie.

MERELE. Un mar pe zi inseamna sanatate curata si in plus va ajuta sa eliminati grasimea nedorita. Merele contin o substanta numita pectina, care limiteaza cantitatea de grasimi pe care corpul nostru o asimileaza. Merele consumate cu coaja sunt usor laxative si absorbante ale toxinelor si microorganismelor la nivelul intestinului. De aceea merele intra in dieta pentru combaterea obezitatii. Se recomanda “zile de mere”, in care sa se consume cate un kilogram de mere pe zi. Pectina se mai gaseste si in fructele de padure, dar si in majoritatea fructelor proaspete.

CUM SE “TOPESC” GRASIMILE

Cerealele integrale si tarata acestora, legumele crude sau foarte usor gatite, radacinoasele (morcovii, cartofii, telina, pastarnacul, patrunjelul), fructele cu coaja tare (mere, pere), citricele, fasolea verde, fasolea uscata, mazarea, semintele, nucile sunt alimentele care contin fibre vegetale. Acestea ajuta la reducerea depozitelor de grasime si a caloriilor si la eliminarea toxinelor din organism. Mai mult decat atat, fibrele nu sunt digerate de catre aparatul digestiv si dau senzatia de satietate mai mult timp. In concluzie, fibrele pot controla greutatea corpului. De aceea, nu trebuie sa ocoliti alimentele care contin fibre vegetale, pentru ca acestea sunt aliatii celor care vor sa slabeasca.

Iata o reteta pe care eu o savurez cu multa placere de fiecare data cand o pregatesc.

 Piept de pui cu yogurt

 Ingrediente pentru 4 persoane:

600 de grame de piept de pui

125 de grame de iaurt simplu

1 lingurita de ghimbir

20 gr de pesmet

sare

ulei

Se taie pieptul de pui in felii. Se pune iaurtul intr-un bol, se adauga ghimbirul gratugiat si sarea. Se amesteca bine , apoi de pune sosul intr-un vas intins unde se trec feliile de piept de pui si se lasa acoperite in sos, la marinat,pentru o 1 ora.

Se pune pesmetul intr-o farfurie, se trec feliile de piept de pui marinate,prin pesmet si se prajesc in ulei (3 min pe o parte 3 min pe alta).

Se servesc cu garnitura de cartofi prajiti.

Sos de iaurt

Ingrediente pentru 4 persoane:

250 de grame de iaurt (grecesc)

1 lingurita usturoi pisat in care se adauga la sfarsit 1 linguriță suc de lămâie, 1 lingura ulei de masline extra virgin

busuioc, mentă, mărar, sare, piper

(busuiocul,menta , mararul se toaca marunt).

Se pune iaurtul intr-un bol,se adauga sosul de usturoi,verdeata,sarea si piperul.Se amesteca bine si se lasa 30min la frigider inainte de a se folosi.

Se serveste totul cu mamaliga calda. Pofta buna!

Daca cunosti mai multe informatii privind subiectul pus in discutie, daca stii o reteta pe care o pregatesti pentru tine, pune-le in spatiul rezervat comentariilor,  stim cu totii ca mai multe minti unite la un loc genereaza minunile.

Mai multe retete poti gasi in acest site:http://www.slabestimancand.ro/retete

Pe curand.

 

 

5 pensieri su “Dieta sau secretul de a slabi mancand si sanatos

  1. Daniela

    Ar fi frumos sa fie si adevarat,eu aproape nu ma ating de mancare si ma ingras,sa stiu ca functioneaza intradevar m-as apuca imediat de acesta “dieta”, sa slabesti mancand!!!!

    1. fraby Autore articolo

      Eu am probat-o pe propria-mi piele si cum sunt impotriva dietelor deoarece nu imi place nici sa ma infometez si nici sa nu consum ceea ce imi place pot spune ca am descoperit-o la momentul potrivit cand greutatea incepuse sa imi de-a de gandit. La inceput nu mi-am dat seama de rezultate dar in timp am constat ca am inceput sa slabesc putin cate putin dar constant. In 5 luni am ajuns de la 70 kg la 65kg fara sa fac nimic altceva din tot ceea ce faceam inainte…singurul lucru pe care l-am schimbat au fost produsele din cosul de cumparaturi…eu te sfatuiesc sa incerci si tu si sa ma tii la curent cu rezultatele..pe curand

        1. fraby Autore articolo

          voi tine cont de sugestia ta, voi publica ateva retete in articolul viitor,pana atunci iti doresc un palcut sfarsit de saptamana

  2. Dabija Florin

    Eu aveam probleme cu ingrasatul, dar regimul alimentar (prezentat si mai sus) si sportul au schimbat radical acest lucru

I commenti sono chiusi.