Sexualitatea Taoista sau Spirituala-arta de a face dragoste

“Sexualitatea este uniunea dintre doua  corpuri si unirea energiilor!” [banner size=”300X250″ align=”aligncenter”]

sexualitatea taoistaSexualitatea din punct de vedere psihologic reprezinta totalitatea insusirilor morfologice, fiziologice si psihologice care caracterizeaza sexele si fenomenul sexual, este forma specifica de comunicare, care se manifesta diferit de la femei la barbati.

Sexologia este stiinta care studiaza sexualitatea umana si diversitatea practicilor sexuale inclusiv devianta sexuala (prostitutia,homosexualitatea,violul, maltratarea,hartuirea sexuala). Mai multe despre comportamentul deviant gasesti aici: www.sfatulmedicului.ro/Sex-si-erotism/comportamentul-sexual-deviant_731

Dorinta sexuala este puntea de legatura dintre sexualitatea femeii si a barbatului. Sexualitatea armonioasa tine seama de de satisfactia sexuala care este in stransa legatura cu natura psihologica a unei relatii intime si de maturitatea psihosexuala a partenerilor .

Sexualitatea armoniei este pusa in evidenta de prezenta orgasmului, totusi aceasta nu trebuie sa devina un scop ci un altfel de mijloc de interactiune si comunicare intre cei doi iubiti.

Sexualitatea armonioasa presupune cunoasterea preferintelor, fanteziilor,obiceiurile partenerului,dezvoltarea empatiei, altruismului si autodaruirii. Atunci cand comunicam la nivel intim cu persoana pe care o iubim acesta parca ne reda forta de viata, ne revitalizeaza, ne ajuta sa dam un sens vietii.

O sexualitate armoniosa in viata de cuplu ne deschide portile inspre o viata frumoasa, linistita si ne imbogateste existenta.

Nu trebuie confundat sexul cu sexualitatea, sexul este  o manifestare biologica la indemana oricui in timp ce sexualitatea este triunghiul echilateral ale carei laturi sunt:  mintea, inima si sexul, este “o paranteza sau o acolada pentru cei mai tari”pe axa timpului.

Sexualitatea Taoista –practici sexuale

Te-ai inselat daca ai crezut ca voi vorbi  despre pozitiile  sexuale, acestea sunt poteci batatorite de toti trecatorii. Eu vreau sa te conduc pe un drum pe care putini au reusit sa il descopere, si pe care il strabat doar barbatii adevarati, puternici, care nu se multumesc in viata cu ceea ce poate sa aiba oricine sau este la indemana oricui, te voi conduce pe calea misterioasa a amorului taoist.

Inspira-te din natura  si ofera-i partenerului tau senzatii neobisnuite si vei primi in schimb satisfactie suplimentara si un orgasm de neuitat.

Sexualitatea taoista este cunoscuta ca fiind pratica sexuala care uneste energiile celor doi participanti,este o tehnica eficienta prin care se poate ajunge la orgasm simultan.

Sexualitatea taoista (numita si Kung-Fu sexual), a aparut ca ramura a medicinei chineze (Kung-Fu inseamna practica), deoarece taoistii erau ei însisi medici si se preocupau atat de sanatatea si  armonia corpului, cat si de satisfatţia sexuala. Multe din tehnicile sexuale pe care ei le-au dezvoltat sunt mai vechi de 2000 ani, dar ele sunt la fel de eficiente si în timpurile noastre.

Energia sexuala (“ching-chi”) este una din cele mai puternice tipuri de energie bioelectric, iar ceea ce în Occident este numita stare de excitare, taoistii considera a fi o generare de energie sexuala.

Practicile de Kung-Fu sexual sunt bazate pe cultivarea acestei energii sexuale şi pe utilizarea ei pentru a creste energia intregului corp. Ele ne invaţa sa conducem energia sexuala din regiunea genitala in intregul corp, pentru a experimenta orgasme multiple, pentru a le expansiona in intregul corp, pentru imbunatatirea si mentinerea sanatatii, pentru a trai stari superioare de constiinta.

Fuziunea amoroasa dintre barbat si femeie a constituit baza artei taoiste a iubirii, deoarece se considera ca astfel pot fi atinse sanatatea perfecta  şi fericirea infinita. Pornind de la acest principiu, taoistii au transformat actul sexual intr-o arta elevata a intimitatii sexuale si a extazului spiritual.

Pentru initiatii taoisti, ca de altfel pentru inteleptii intregului Orient, a face dragoste este un act sublim, ce apartine ordinii firesti a lucrurilor. El inseamna mult mai mult decat o simpla impreunare fizica: sexualitatea taoista este o comuniune multidimensionala care antreneaza intreaga fiinta a celor doi iubiti, generand imense transformari la nivel de constiinta.

In sexualitatea taoista cuplul este plasat in centrul Universului: barbatul si femeia sunt transfigurati in cele doua forte creatoare ale intregii manifestari: Yang (+, masculin, solar, emisiv) şi Yin (-, feminin, lunar, receptiv). Contactele sexuale sunt perfect controlate si, pe langa faptul ca sunt extrem de placute si intense, ele genereaza sanatate, longevitate si forta spirituala considerandu-se ca se poate obtine nemurirea

Pe acest considerent iti voi lasa o tehnica prin care tu sa il surprinzi pe iubitul tau iar el sa te satisfaca din punct de vedere erotic pana va devni nemuritor.

Iti las cateva sfaturi Tao pentru imbunatatirea vietii tale sexuale:

 1).Pregatirea spatiului:

Foloseste arome de trandafir sau mosc,lumina lumanarilor si muzica lenta la un volum discret.

Foloseste culori deschise pentru lenjeria de pat (crem, alb, lila) dar si pentru vestimentatia ta, daca vrei sa aduci un plus de armonie Tao poti purta un chimono traditional.

Nu uita cosul cu fructe exotice cu care sa va rasfatati in timpul pauzelor.Alege ca afrodisiace banane, mango, piersici si cirese.

2).Pregateste-ti partenerul:

Ofera-i un masaj cu uleiuri aromatice relaxante, care il va ajuta sa intre in atmosfera pregatita de tine.

Ajuta-l sa se dezbrace cu miscari lente si indeparteaza-ti si tu hainele care te incomodeaza.Fa totul cu delicatete, tandrete si prelungeste pe cat posibil preludiul.

Nu uita ca si tu  trebuie sa ai parte de un masaj, asa ca incepe tu sa iti masezi zonele erogene si incurajeaza-l si pe partenerul tau sa o faca.

3).Tao sex-varianta rapida

Exista o multitudine de practici sexuale taoiste ale expertilor,tot felul de ritualuri complicate sau practici mai ciudate, vezi aici: www.scribd.com/doc/4008390/STIINTA-MISTERIOASA-A -AMORULUI-TAOIST , insa la fel de bine poti folosi cateva reguli de baza ale sexului tao, cum este: respectul si atentia fata de partener, abtinerea de la ejaculare pentru o perioada indelungata . Asa ca ar fi bine sa il ajuti pe partenerul tau sa se retraga atunci cand simte ca nu mai poate continua si sa ii oferi o experienta de neuitat.

Sexualitatea taoista sau sexualitatea spirituala,este cea care ne poarta pasii inspre una din directiile principale ale filosofiei antice, catre zona orientala considerata credinta nemuririi de unde mai tarziu si-a pus bazele practica sexului tantric.

2 pensieri su “Sexualitatea Taoista sau Spirituala-arta de a face dragoste

  1. fraby Autore articolo

    Probabil ca daca am da mai multa atentie acestui aspect ne-am schimba mult viata intr-o directie pozitiva, din pacate ne pierdem printre maruntisuri cotidiene si omitem lucrurile care ar putea sa ne faca fericiti…

  2. ioan

    un sfat bun dat reprezentantelor sexului frumos, din cnd in cand ne place s noua barbatilor sa fim surprinsi intr-un mod placut, ne plac si noua surprizele mai ales d acesta natura

I commenti sono chiusi.