Reteta Shaorma cu foi din clatita

Shaorma

Reteta Shaorma

[ <script type=’text/javascript’ src=’//profitshare.ro/ai/2816111′></script>]

RETETA SHAORMA CU FOI DIN CLATITE

Reteta  cu alimente care ard grasimile

Ingrediente pentru shaorma:

Pentru aluat: cantitate pentru 4 portii de shaorma:

500ml. apa sau lapte, 250g faina, 1 lingura ulei de masline, un praf de sare  si un varf de cutit de bicarbonat de sodiu.

Se face o compozitia putin mai groasa decat la clatite care se coace in tigaia incalzita in prealabil. Se adauga putin ulei doar la prima foaie de clatita, restul foilor se coc fara ulei.

Compozitia shaormei:

  • Crema de branza cumparata din comert sau facuta in casa din orice fel de branza care se  framanta  cu un praf de sare, putin piper alb, 1,2 linguri de smantana si in care  se poate adauga putin marar taiat marunt;
  • Spanac proasptat, spalat si lasat sa se scurga de apa;
  • Gogosari taiati feliute subtiri sau cubulete;
  • Masline taiate rondele;
  • 1,2 oua fierte taiate rondele;
  • Un catel de usturoi taiat marunt, marunt;
  • Un cubulet de parmezan sau cascaval;
  • Ulei de masline;
  • Un praf de sare, piper, condiment cu ardei iute.

 Mod de preparare a shaormei:  Pe foaia calda de clatita se intinde un start subtire de crema de branza. Se adauga frunzele de spanac  intregi sau taiate, usturoiul presarat pe intreaga suprafata a clatitei, un fir de ulei de masline, putina sare, piper, condimentul cu ardei iute, gogosarii, rondelele de oua si masline, cubuletul de parmezn sau cascavalul razuit pe partea marea a razatoarei si inca un fir de ulei de masline pe intreaga suprafata.  Se ruleaza ca pe o clatita sau se impatureste in doua ori in patru.

Nota

  • Crema de branza se poate inlocui cu iaurt natural 0,1% grasime;
  • Se poate folosi  deasemenea lipie cumparata din comert sau preparata acasa;
  • Faina alba  poate fi amestecata cu faina din cereale si faina integrala, toate puse in parti egale.
  • In loc de spanac sau in amestec cu acesta se poate adauga papadie verde recunoscuta pentru valorile   ei  curative in procesul de curatare a ficatului  si subtiere a sangelui.
  • Se pot face diferite combinatii cu alimente care ard grasimile si care te ajuta sa slabesti asa cum ar fi: carne de porc, vită, curcan, piept de pasare,(carnea sa fie slaba), somon, ton, sardine, năut,  brocoli, usturoi, ceapa, ardei iute, rosii, lamai, iar foaia de clatita sau lipia sa o faci din faina din cereale integrale sau faina integrala.

Daca vrei sa afli secretul cum poti slabi fara sa te mai infometezi, intra in linkul de mai jos. http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/cele-mai-puternice-alimente-care-ard-grasimile-afla-cum-actioneaza-10562330/ Aici poti gasi 5 alimente care ard grasimile in timp ce dormi, nu este minunat sa mananci si sa slabesti in timpul somnului? http://www.moldovenii.md/md/news/view/section/563/id/6302 Gasesti reteta de “LipiI rapide facute la tigaie”  accesand urmatorul link: http://www.petitchef.ro/retete/lipii-rapide-la-tigaie-fid-628609 Poti adauga si tu o reteta de shaorma daca doresti.