Marketonline

Magazinul online

Shopping-ul online are cateva avantaje clare. Cel mai important este pretul mai redus al produselor, fata de cel din magazinele clasice, avand in vedere ca nu trebuie sa platesti si pentru chiria unui spatiu comercial, amenajarea acestuia sau vanzatori. In plus, nu mai cheltui banii cu benzina sau parcarea.

Cum se efectueaza o achizitie in magazinul online

In ciuda a ceea ce poti crede este extrem de usor sa faci achizitii in magazinul online. Ai nevoie doar de un card de debit sau credit (iti recomand pe cel de debit, daca nu vrei sa “risti” decat banii pe care chiar ii ai). Desi majoritatea cardurilor emise in Romania, in lei, sunt, in prezent, acceptate si de magazine internationale, cel mai bine este sa verifici acest lucru la banca respectiva. Insa, daca ai un card Visa sau MasterCard, nu ar trebui sa existe probleme.

Inainte de a face achizitia, trebuie sa iti faci un cont pe site-ul respectiv (ti se cere acest lucru o singura data). De obicei, ti se cere numele (uneori asa cum apare pe cardul bancar), adresa completa, adresa de e-mail, telefon si numarul cardul (atat cele 16 de pe fata cardului, cat si ultimele trei de pe spate).

Dupa aceea, tot ce trebuie sa faci este sa iti alegi produsele si sa urmezi instructiunile pentru plata.

Pe unele site-uri poti plati si prin sistemul PayPal, care ascunde numarul cardului, pentru mai multa siguranta. Pentru acest serviciu trebuie sa intri pe site-ul paypal.com si sa te inregistrezi. Apoi, pe extrasul de cont, vei avea un cod numeric, pe care trebuie sa-l introduci pe site-ul PayPal, pentru activare (este mult mai usor daca ai si un serviciu de e-banking, pentru a nu fi nevoit sa faci drumul pana la banca pentru extras).

Majoritatea site-urilor internationale accepta doar plata cu PayPal sau card bancar, pentru persoanele din afara tarii unde isi au sediul. Pe site-urile locale, insa, poti opta si pentru plata in numerar la livrare, ordin de plata sau plata in numerar la sediul magazinului respectiv.

Desi multe persoane au impresia ca site-urile straine, precum Amazon sau eBay, sunt inaccesibile din Romania, acest lucru nu este adevarat. Romanii pot acum achizitiona produse precum DVD-uri, carti, CD-uri, haine, bijuterii, parfumuri, jocuri etc de pe majoritatea site-urilor internationale, iar preturile sunt, adesea, mai mici decat in magazinele din Romania. Singurele produse care pun inca probleme, din punctul de vedere al livrarii, sunt electronicele sau electrocasnicele (chiar daca sunt mai ieftine si se livreaza si in Romania, din cauza greutatii lor, costul transportului ridica pretul final peste cele din magazinele locale).

 

Magazine online

eMag, cumparaturi online

Marketonline: eMag: Magazin online http://profitshare.ro/l/2975817magazine online

Magazin online deţinut de Dante International SA ce oferǎ spre vânzare periferice, birotică, calculatoare, software, jocuri, jucǎrii, cǎrti, filme şi multe alte.

 

 

 

 

Magazin online

Marketonline: Amazon-Magazin online

Cel mai mare magazin online care iti asigura servicii ireprosabile si unde poti gasi urmatoarele categorii de produse: 

Calculatoare, laptop notebook,electronice, comunicatii, foto video, component PC, periferice, monitoare, imprimante, copiatoare, servere, electrocasnice, ingrijire personala, electronice auto, sisteme de supraveghere, jucarii copii

 

Amazon.it:

Cumpara de aici:

http://www.amazon.it/?tag=frabyaltervis-21

 

 Amazon (UK):  

http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/redirect-home?tag=frabyalter09e-21&placement=home_multi.gif&site=amazon

 Amazon germania:

http://www.amazon.de/exec/obidos/redirect-home?tag=frabyalterv0e-21&site=home