Reflexoterapia-vindecarea bolilor prin masarea zonelor reflexogene

Reflexoterapia-parte componenta a reflexologiei [banner]

“Este atat de minunat sa stim ca puterea de vindecare sta in noi! Ca Dumnezeu este in noi si noi existam prin Dumnezeu! Trebuie doar sa punem mana si sa alinam, sa adaugam gandul si sa vindecam!” sursa web

reflexoterapia (4)Reflexoterapia este o parte componenta a Reflexologiei care este o stiinta straveche ce folosea  reflexoterapia ca practica in medicina traditionala orientala ca o alternativa sau chiar un tratament de sine statator pentru ameliorarea starii de sanatate a omului. Reflexoterapia are la baza  punctele reflexogene asupra carora prin tehnici de masaj speciale se aplica presiune, readucand astfel corpul la starea de echilibru a sanatatii.

Reflexoterapia consta in masarea prin  apasarea a anumitor zone reflexogene, de la nivelul picioarelor , zona dorsala a mainilor sau a urechilor , care corespund tuturor organelor si partilor corpului uman. Reflexoterapia se face folosind  degetul mare de la mana intr-o ordine care tine seama de ecoul biologic al fiecarui organ, fara obiecte intermediare. Prin masaj se faciliteaza circulatia sanguina ceea ce duce la transportarea toxinelor spre organele de eliminare.

Scurt istoric

reflexoterapiaFaptul ca reflexoterapia era folosita in tratarea afectiunilor  inca din antichitate o demonstreaza prezenta documentelor, a gravurilor si basoreliefurilor ce dateaza din timpul lui Narmer care a fost fondatorul Egiptului.Pe atunci vracii (maseuri, magicieni) si  medicii traiau in buna intelegere.

In Mesopotamia Antica primele documente medicale au o vechime de cca. 5.500 ani si sunt scrise pe tablite de lut arse in scriere cuneiforma.

In India, reflexoterapia are un lung istoric si este  cel mai amplu documentata. Practicile medicale utilizate constau in tratamente cu medicamente obtinute din vegetale(prafuri,unguente,ceaiuri),masaje, frictiuni si reglarea energiilor interne.

La chinezi reflexoterapia si tehnicile de tratare non evazive au cunoscut o puternica dezvoltare de-a lungul secolelor. Cartea clasica a medicinei antice chineze este considerata Huangdi Nei Jing (Tratatul de medicina a lui Huangdi), atribuita imparatului legendar Huangdi, dar se estimeaza ca textul dateaza din sec. al III-lea i.H.

Zonele energetice ale corpului

reflexoterapia-zonele energetice ale corpuluiHarta energetica ne arata ca cele 10 zone energetice ale corpului sunt asezate in perechi numerotate de la 1 la 5,pe fiecare parte a corpului.

Prima zona strabate degetele mari de la maini , pe ambele parti ale corpului,parcurge linia mediana a corpului,partea  interioara  a picioarelor, bratelor si coloanei vertebrale.

Zona 1 reprezinta o sensibilitate deosebita pe picioare unde se gasesc punctele energetice care intereseaza:nasul, gura , gatul, coloana vertebrala. Orice dereglare energetica pe acest traseu duce la producerea bolilor.

Zona 2 se intinde de la degetul aratator si al doilea deget de la picior,urmand acelasi traiect si avand acelesi consecinte in cazul dereglarii energetice.

Celelalte zone, sunt paralele, divizand astfel corpul. Acesta metoda de divizare a corpului, pe meridiane este specifica presopucturii si acupuncturii.

Reflexoterapia insa nu se bazeaza pe liniile meridiane ci pe punctele reflexogene situate cu precadere in talpi, palme si urechi.

Realizarea hartii electrice a organismului uman, a permis intelegerea mecanismuli de blocaj pe traiectul meridianelor, adica a disfunctiilor. Procesul de autovindecare, survine numai dupa eliberarea reflexoterapeutica a circulatiei energetice.

reflexoterapia-diagnosticareReflexodiagnosticul consta in reperarea punctelor sensibile, dureroase si incarcate, din zonele reflexe in prima sedinta de reflexoterapie, putandu-se descoperi astfel o problema de sanatate palpand in profunzime  zona reflexogena care este foarte bogata in terminatii nervoase si vasculare.Cea mai fidela informatie in materie de diagnosticare si terapie se poate obtine prin masajul zonelor reflexogene de la nivelul talpilor, reflexologia plantara. Talpa este cea pe care se sprijina toata greutatea corpului,cea care leaga corpul material de ancestral si teluric; prin talpa avem legatura cu pamantul, ne eliberam de surplusul energiei electrostatice si ne incarcam cu energii benefice, seva adancurilor.

La nivelul talpilor exista practic proiectia intregului corp ,dupa cum o ilustreaza si diagramele (hartile) reflexogene plantare:

  • pe talpa dreapta se proiecteaza fiecare organ, functie si zona de pe partea dreapta a corpului exceptie face zona capului care se incruciseaza (respectiv:creier, emisfere cerebrale, hipofiza, hipotalamus, nas,ochi,urechi apartinand partii stangi a corpului le gasim dispuse pe piciorul drept) celelalte zone corespund intocmai: tiroida,timus,plaman drept, diafragma, vezica biliara, ficat,stomac pancreas, colon ascendant,transvers, intestin subtire, rinichi, glande suprarenale, vezica urinara, organe genitale, coloana vertebrala, umeri,solduri, genunchi, ;fiecare punct de pe picior este conectat la o zona specifica din organism
  • pe talpa stanga exista proiectia zonei capului de pe jumatatea dreapta a corpului si organele existente pe jumatatea stanga a corpului, respectiv :tiroida,timus plaman stang, diafragma, inima,stomacul,duodenul,pancreasul,splina, colonel transvers, colonul descendent, sigmoidul, rectul, rinichi, glanda suprarenala, uretra, vezica urinara, organele genitale,plexul solar,coloana vertebrala, umeri,solduri,genunchi
  • reflexoterapia (6)pe fetele dorsale si laterale zonele pe care se afla proiectia organelor este similara si perfect simetrica:fata,nerv trigemen,trahee,bronhii, plamani, peretele anterior al toracelui, coaste,sani,diafragma, limfa din jumatatea inferioara a corpului (pe fata interna) si limfa din jumatatea superioara (pe fata externa ) a piciorului.
  •  Privind doua talpi alaturate se observa ca ele sunt o reprezentare exacta a corpului uman; talpile reflecta intocmai conformatia corpului :oamenii inalti si slabi au talpi lungi si subtiri, cei largi in spate au talpile mai late; talpa dreapta guverneaza partea dreapta a corpului iar talpa stanga pe cea stanga.

Efectele reflexoterapiei

reflexoterapia (3)Prin intermediul aplicarii corecte a tehnicilor de apasare, a acestor puncte cu ajutorul degetelor, reflexoterapia diminueaza tensiunea, elimina congestia, imbunatateste circulatia sangelui, implicit eliminarea toxinelor si faciliteaza normalizarea pe cale naturala a functiilor organismului.

Reflexoterapia, prin tehnicile reflexoterapeutice, faciliteaza procesul de hranire a celulelor corpului si acelea de eliminare a rezidurilor, este imbunatatita reactia sistemului imunitar prin ameliorarea fluxului sangvin, oxigenarii celulelor si circulatiei limfatice, atenuand totodata durerea prin secretia si intrarea in circulatie a endorfinelor.

Odata cu toate aceste aspecte nu este de neglijat faptul ca reflexoterapia imbunatateste  campul bioenergetic: blocajele energetice pot fi inlaturate si deci deficitul energetic se poate completa, iar surplusul energetic se poate indeparta, astfel aducand armonie in organism si in fiinta.

Practica demonstreaza, in multe mii de cazuri, ca actionand asupra zonelor reflexogene, se obtin rezultate terapeutice remarcabile in foarte multe boli.

Actionandu-se in mod repetat la nivelul zonei reflexogene, in multe cazuri, afectiunea se vindeca complet.

Reflexoterapia este terapia eficienta de care are nevoie organismul viu, facandu-i o punte catre materie, catre organic, catre vibratia de care are nevoie organismul, pentru a intra in rezonanta si a fi readus la starea normala vibratorie.

Reflexoterapia este indicata :

  • dupa operatii, deoarece ajuta  organismul sa se refaca mai repede;
  • afectiuni  cardiovasculare, respiratorii (dupa tratarea infectiei), renale  cu exceptia insuficientei renale, colici biliare, hepatite cronice, gastrita, ulcer, colon iritabil, constipatie, dureri de cap, insomnie;  
  • starile de anxietate si depresie usoara sau medie unde inregistreaza cele mai bune rezultate l

Reflexoterapia este contraindicata

  • in afectiuni ca: insuficienta renala, cancer, ulcer varicos, varice,flebite,fracturi.

Avantajele reflexoterapiei

reflexoterapia (5)-reflexoterapia poate fi aplicata tuturor categoriilor de varsta, profilactic (in scop de prevenire a imbolnavirilor) dar si terapeutic pentru afectiuni acute sau cronice;

– reflexoterapia este complet lipsita de toxicitate ;

-reflexoterapia actioneaza la nivelul fortei vitale, deci recunoaste capacitatea proprie de vindecare a organismului, nu doar amelioreaza ci si vindeca (prin refacerea circuitelor energetice si reluarea circulatiei sangelui in zona afectata, duce la accelerarea procesului de refacere a tesuturilor sau organelor lezate) ;

-reflexoterapia este total neinvaziva, practic neprezentand nici un fel de risc;

-reflexoterapia este reconfortanta, revigoranta, creand o stare de bine si relaxare in tot corpul .

O sedinta obisnuita de reflexoterapie dureaza intre 30 si 60 de minute, incepe  cu un masaj de incalzire, apoi se vor aplica tehnicile specifice pe zonele problematice. Este recomandata o serie de 10 sedinte.

Reflexoterapia se face cu balsamuri sau creme pe baza de plante, ulei de masline sau uleiuri cu adausuri de plante. Vezi aici mai multe, inclusiv tehnici de masaj: http://reflexoterapie.info/

Aici poti vedea cum se desfasoara o sedinta de reflexoterapie:

http://www.youtube.com/watch?v=rvTRc-RIn00

Vizionare placuta!

 

 

 

2 pensieri su “Reflexoterapia-vindecarea bolilor prin masarea zonelor reflexogene

  1. aurelia

    are intradevar efecte miraculoase pot spune deoarece eu nu reuseam sa raman insarcinata, dupa o serie intreaga de analize si tratamente rezultatul era mereu acelasi, desi nu credeam ca acesta metoda ar putea rezolva ceea ce nu a rezolvat medicina am spus ca pana la urma nu am nimic de pierdut si am urmat o serie de 10 sedinte…dupa sedinte ma simteam foarte bine aveam senzatia ca nu ating pamantul atunci cand ma deplasam pe jos…apoi la putin timp am ramas insarcinata (sincer nu imi pusesem mari sperante in acest sens, ma bucuram de celelalte efecte benifice, ma simteam relaxata, nu mai eram stresata si aveam o stare de bine in tot organismul)..acum am o fetita si mi-am indeplinit cea mai mare dorinta: accea de a fi mama. Cel putin o data pe an fac o serie de 10 sedinte de reflexoterapie…am vrut sa spun in cateva cuvinte povestea mea in ideea ca daca vor fi printre cititori femei care au aceeasi problema pe care am avut-o eu le recomand sa incerce si reflexoterapia, niciodata nu trebuie sa ne pierdem speranta si trebuie sa fim deschise la tot ceea ce este neconventional

I commenti sono chiusi.